バレンシアガ コピー Att filma för att synas på webben - SEO Kompetens

Att filma för att synas på webben

Filma för webbenAtt göra filmer för att använda i marknadsföring. Det är många företag som tvekar inför det.
Ska man göra en fullskalig reklamfilm är det dyrt. Ska man sedan sprida den via köpt tid i etablerade tv-kanaler så blir det ännu mycket dyrare.
Vi på SEO Kompetens jobbar med film på ett annat sätt. Det är barfota-tv, där vi struntar i ytan och helt fokuserar på innehållet. Billig att producera och effektiv som budskapsspridare.
Precis som när det gäller texter som skapas för bra sökmotoroptimering så är det innehållet som är fokus i filmer som ska användas för att stärka trafiken till sin hemsida.
För det är trafik det handlar om för oss när vi hjälper kunder. Vi vill att de ska få högre ranking på Google och synas bättre på internet.
Bilden till detta blogginlägg är från en filminspelning. Ämnet är plastad frotté. Frågor som ska få svar i filmen är sådana som: hur bäddar man med plastad frotté? Hur tvättar man det? Berit Åhlander-Nilsson agerar framför kameran och Per Svensson bakom den. När den är klar kommer filmen att publiceras på Värnamo of Swedens blogg och i en rad sociala medier.
Detta är en sorts film som hamnar under kategorin tutorials. En person som står rakt upp och ner och lär ut något i ett särskilt ämne. Detta är en stor grej på Youtube. Ibland får de mest nischade ämnen fascinerande spridning. Som detta amerikanska klipp, som beskriver hur man viker ihop kuvertlakan på bästa sätt. Det är uppe i 13 miljoner tittare!
Så, det kan vara en riktigt bra ide att göra tutorials om sitt eget företags verksamhet. Lägga ut på Youtube och Facebook och länka in besökare till sin egen sajt. Ni får mer trafik och eftersom Google gillar trafik, hjälper det er att få högre ranking.
En annan sak med film är att Facebook gillar film så mycket att man premierar inlägg med film i. Om man lägger ut en liten film på sin FB-sida, så får den i allmänhet mer spridning än ett inlägg med stillbild och text.
Nackdelen med filmer är att de är i allmänhet mer tidskrävande. Särskilt om man har lite ambition och behöver klippa och redigera filmen. Men om man vill utnyttja internets alla möjligheter, så är det en bra idé.

Lämna en kommentar