バレンシアガ コピー Den rörliga platsannonsen

Konkurrensen är stor om arbetskraft just nu. Det gäller att nå ut till potentiella medarbetare. En rörlig platsannons är ett effektivt sätt att göra det på.

Just nu är det en väldigt stark efterfrågan på arbetskraft. Industrin här i västra Småland går på högvarv och man får helt enkelt inte tag på tillräckligt mycket folk som kan och har möjlighet att ta en av alla de lediga tjänster som finns nu.

Det gör att konkurrensen om de anställningsbara människor som finns ökar. Det räcker inte bara att sätta ut en annons i platsbanken längre. Nu handlar det om att nå folk i flykten. Göra dem uppmärksamma på ett nytt jobb de inte trodde kanske fanns.

Sociala medier är perfekt för den typen av uppsökande marknadsföring. Och som budskapsbärare i sociala medier är film det bästa nu. I ett läge när man vill nå så många inom en målgrupp som möjligt och snabbt berätta något, så ska man satsa på en kort film (under en minut).

När det gäller platsannonsering har filmen den fördelen att man visar precis hur det ser ut på arbetsplatsen, vilka moment som ingår. Det blir en ärlig och rak kommunikation från början. Man behöver inte sålla bort ansökningar från människor som har felaktiga föreställningar om vad jobbet kan innebära.

Och framför allt; finns det någon där ute som kanske har ett jobb, men funderar att byta av ena eller andra anledningen, så träffar du lättast dem med den här typen av riktad annonsering på sociala medier.

Vi på SEO Kompetens har utvecklat en form för rörlig platsannonsering med video och budskapsbärande text, som lämpar sig utmärkt att sprida i Facebook, Instagram och Youtube.
Se exempel här, där vi gjorde en rörlig patsannons åt Puls Bemanning:

Text:
Thomas Lundh
Film:
Christian Immonen

Lämna en kommentar